vaniljainen valkosuklaa mustikka juustokakku


 

Herkullinen juustokakku ystäville

Mieleni oli tehnyt hyvin pitkään juustokakkua ja nimenomaan juuri tällä ohjeella tehtynä. Sopivasti ystävänpäivä on lähestymässä ja ajattelin leipoa tuon kakun meille.
Juustokakku on muunnelma toisesta kakusta, jonka joskus netistä löysin. Siinä kakussa oli vaniljakastikkeen sijasta käytetty kermaa vaahdotettuna. Itse en voi kermaa syödä, niin päätin kokeilla, miten vaniljakastike toimii kerman sijasta. Toinen eroavaisuus on marjojen käytössä. Uskon, että marja kun marja sopii juustokakkuun riippuen syöjistä. Tässä siis käytin marjana mustikkaa. 

Kolmas eroavaisuus on pohjassa. Erilaisia keksipohjia kokeilleena olen mielistynyt Kantolan isoihin kaurakekseihin. Useimmiten löydän ohjeita, joissa pohjana on käytetty digestivekeksiä.
Joten tuumasta toimeen.

Pohja: 100 g voita, 200 g kaurakeksiä

Pilko kaurakeksit ja murskaa ne hienoksi


Sulata 100 g voita ja sekoita murskatut keksit voisulaan.
Sekoita tasaiseksi massaksi



Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Levitä voi-keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle.
Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täyte 1

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g sitruunatuorejuustoa
1 dl sokeria
noin 1 dl makeaa mustikkahilloa (itsellä oli omatekoista)
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Täyte 2

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
145 g valkosuklaata
200 g vaniljarahkaa
4 liivatelehteä
2 rkl vettä






Tee ensin täyte 1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ( ainakin 10 min.). Vaahdota vaniljakastike erillisessä astiassa. Sekoita vatkaten yhteen maustamaton tuorejuusto, sitruunatuorejuusto ja sokeri. Lisää mustikkahillo vatkaten joukkoon. Lisää viimeisenä vatkattu vaniljakastike. Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä ja sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Lisää sulanut liivateneste täytteen joukkoon samalla vatkaten.

Vatkatut tuorejuustot ja sokeri. Lisää mustikkahillo.

Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen neste pois.
Liivatelehdet ovat sulaneet kiehuvaan veteen.

Kun täyte on hyvin sekoittunut levitä täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin odottamaan päällys täytettä.

Täyte 2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike erillisessä astiassa. Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna hetken jäähtyä. Vatkaa vaniljarahka ja sulanut valkosuklaa yhteen ja lisää vatkattu vaniljakastike joukkoon vatkaten.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja laita ne 2 rkl kiehuvaan veteen sulamaan. Kaada liivateneste norona täytteen joukkoon samalla vatkaten.

Kaada täyte 2 täytteen 1 päälle ja tasaa lastalla sileäksi. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, jotta täyte saa hyytyä tarpeeksi.
Itse teen juustokakun edellisenä päivänä valmiiksi ja annan hyytyä kunnolla yön yli.
Ota hyvin hyytynyt kakku varovasti pois irtopohjavuoasta. Koristele juustokakku mieleiselläsi tavalla. Anna luovuuden kukkia. Vain taivas on rajana.







Itse pidän kovasti kakun vaniljaisesta tuhdista mausta. Mustikkatäyte maistuu mustikalta ja ripaukselta sitruunaa. Täytteeseen 1 laitoin yhden desin sokeria ja sen voi mielestäni jättää pois kokonaan jos laittaa mustikat hillon muodossa. Mustikkahillon tilalla voi käyttää tuoreita mustikoita soseutettuna ja lisätä tarvittavan sokerin. Täyte 2 on riittävän makea ilman lisättyä sokeria.

Mielestäni onnistuin luomaan täyteläisen makuelämyksen ystävänpäivä kahvipöytään.



Samalla kokeilin täytteestä 2 tehdä mousse kuppikakkuja. Koristeeksi mustikoita ja murskattua vaaleanpunaista marenkia.


Toivon sinulle hyviä onnistumisia ja ilon hetkiä herkullisen juustokakun parissa!


Kuvat ja teksti by caroann







Kommentit

Suositut tekstit