lähti lapasesta (lue sukasta)



 Harmaan sävyisiä silmukoita

Myssyjen kutomisen yhteydessä mietin viitsinkö ryhtyä villasukkien kutomiseen. Sillä, vaikka kaikkea mahdollista olen vuosien varrella ehtinyt kutomaan ja virkkaamaan, villapaitoja ja tiskirättejä myöten on villasukkien teko jäänyt kokonaan.

Joten ajattelin, että lähden tuumasta toimeen ja ryhdyin kutomaan samasta vaaleanharmaasta Seitsemän veljeksen langasta resoria. Samasta, mistä harmaat myssyt tein.

Siinä kävi vain niin, että omasta mielestäni resorista tuli liian kireä "sieville" säärilleni, enkä viitsinyt lähteä työtä enään purkamaan. Joten muuttui näin sukanvarsi lapasen varreksi hetkessä....  lähti siis sukasta lapaseksi.


Mieheni saa nyt tänä talvena iloita uudesta myssystä ja tumpuista, jotka sopivat hänelle tosi hyvin. 



Ylhäällä olevat myssyt ovat kudottu samasta Seitsemän veljestä langasta (väri nro 047).
Kaikissa myssyissä käytin pyöröpuikkoa nro 3 ja kavennusosissa vaihdoin pyöröpuikon sukkapuikkoihin nro 3. Näin oli ainakin itselläni helpompi kaventaa. Sitä mukaa kun silmukat pyöröpuikolla väheni, niin työ alkoi kiristää liikaa ja kutomisesta tuli hankalaa.

Kaikissa myssyissä on 108 silmukkaa. Se on myös jaollinen kolmella (3). Näin saa tasaisesti 3o 3n resoria tehtyä. Samoin kavennus vaiheessa on helppo jakaa kavennus kohdat tasaisesti koko myssyn ympäri. 
Innostuin tekemään samaisesta Novitan Seitsemän veljestä langasta vanhan roosan värisen myssyn (väri nro 053).

Myssyt istuvat tosi hyvin ainakin omaan päähäni ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

Uusia silmukoita odotellessa

Iloa kutomiseen by caroann



Kommentit

Suositut tekstit