talvipäivän valkosuklaa herkkukeksit

 


Suussasulavat herkkukeksit talvipäivän iloksi










Ihana aurinkoinen helmikuun talvipäivä innoittaa leipomaan jotakin hyvää ja makeaa.
Ulkona on pakkasta jonkin verran ja lunta on satanut mukavan paljon.
Muru-koiran kanssa on pitkä lenkki takana ja mieleni tekee kupillinen vahvaa hyvää kahvia. Laitan kahvipannun porisemaan ja samalla otan esille tarvittavat työvälineet ja leivonta-aineet, joita ajattelin käyttää herkkukeksien valmistukseen.

Valkosuklaa herkkukeksien ohje:

170 g voita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurajauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

1 tl suolaa
2 dl pähkinöitä
1 levy valkosuklaata (noin 145g)itse käytin Pandan valkosuklaata

Voi, sokerit ja munat vatkattu yhteen




Taikinaan lisätty jauhot ja lopuksi pähkinä-valkosuklaa rouheet








Vatkaa voi ja sokerit hyvin yhteen. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin.
Sekoita kaikki jauhot yhteen ja lisää taikinaan. Sekoita kauhalla tai lastalla hyvin. Lisää murskatut pähkinät ja valkosuklaa viimeisenä taikinan joukkoon.
Taikina saa olla hyvin paksun ja raskaan tuntuista. 

Pähkinä- ja valkosuklaarouheet

Laita uuni lämpiämään 190 astetta ja paista keksejä noin 8-10 minuuttia.
Ota lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä leviämisvaraa.
Taikinasta tulee noin 37 kpl herkkukeksejä riippuen kuinka isoja haluaa tehdä.
Itse tein taikinasta reilun kokoisia niin, että pellille mahtui hyvin 15 kpl.

Kekseistä tuli oikein suussa sulavia. Rapeita reunoilta ja sisältä hieman marenkimaisia.









Toivon sinulle oikein mieluisia leipomishetkiä herkkukeksien parissa!


 kuvat  ja tekstit by caroann















Kommentit

Suositut tekstit